2013. március 12., kedd

Palánta körkép, és aktualitások.


A helyzet az, hogy igen marhának ígérkezik a következő napok időjárása, de nem állhat meg az élet, holmi pár napos lehűlés miatt!
Régen tervezgetem már, hogy kipróbálom az emelt ágyásban való kertészkedést, és nagyon úgy néz ki, hogy a kivitelezés küszöbén állok! Pénteken végre meg sikerült vásárolni hozzá a faanyagot, és már a geotextilt is megrendeltem. 


Terveim szerint, a hét második felében összeépítem a vázat, a jövőhéten fel töltöm, és átmenetileg bevetem fehér mustárral elébe kerülve a gyomoknak.
Lassacskán a később áttűzdelt palánták is növekedésnek indulnak. Mostanában a páratartalom beállítása okoz problémákat, sokszor túl magas, és penészedik a tőzeg. Bízom benne, hogy rövidesen vihetem a fólia alá őket.


Szépen fejlődik a Black Beauty padlizsán is:


Az első tűzdelés már igen jól áll, még egyszer igencsak át kell poharazni őket a kiültetésig, mert kinövik amiben most vannak. Jó zsúfoltan vannak:





Egy nagyon jól fejlett Trinidad Perfume palánta:


Holnap elkezdem a paradicsom vetés procedúráját is, sajnos már megint késve a tervezetthez képest. Az alábbi fajtaválaszték lesz idén:

1. Crnkovic
2. Sub Artic Plenty
3. Pink ökörszív
4. Japanese Black Trifele
5. Ökörszív
6. Yello Pear/Cherry Bell
7. Paprikaalakú
8. San Marzano
9. San Marzano 2
10. San Marzano Lungo
11. Banana Leggs
12. Sweetie
13. Erdélyi ökörszív
14. Wins all
15. Martian Giant
16. Giant Belgian Pink

Azt, hogy miből mennyit, ma éjjel álmodom meg. :-)
Mint látható nagyon sok érdekesség lesz paradicsom fronton is, ha minden a terv szerint megy. 
Ezek közül is lesz eladó palánta, ha valakinek már van konkrét igénye ezzel kapcsolatosan, akkor tessék jelezni személyesen, vagy telefonon, esetleg más internetes csatornán!
A legaktuálisabb ma reggeli történés, hogy a hónapos retek már bujkál a fóliában, erről még végezetül egy kép:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése